Adele de Gramont

Soha nem voltam elkötelezett híve az MLM üzletnek, nem értettem a lényegét, nem érintett meg és azt éreztem, hogy a hálózatépítés, termékértékesítés nagyon távol áll a személyiségemtől. Azt gondoltam, hogy ez a modell már lefutott, idejét múlt, nincs erre igény Magyarországon.

Ettől függetlenül igent mondtam a páromnak, amikor arra kért, véleményezzem az MLM üzletépítésről írt könyvét.

Itt rögtön előrebocsátom, az én hozzáadott értékem a könyvhöz nem az, hogy szakmai tanácsokkal egészítettem ki a párom gondolatait, hanem az, hogy segítettem a hétköznapi ember nyelvére lefordítani azt a tudásanyagot, amiről a párom (a naiv zseni) azt gondolta, hogy mindenki más is érteni fogja.

Azt is mondhatnám tehát, hogy én vagyok Stephen tolmácsa, aki lefordította „magyarról magyarra” mindazt, amit ő elmondott nekem.

Mivel jogász vagyok, racionálisan gondolkodom, ezért számomra nagyon fontos, hogy az összefüggéseket és a miérteket is megértsem.

Rengeteg kérdést tettem fel a készülő anyagokkal kapcsolatban (leginkább „miért?”-tel kezdődött szinte mindegyik), ennek következtében Stephen még érthetőbben, még egyszerűbben, az összefüggésekre még inkább rávilágítva, példákkal is alátámasztva újra magyarázta nekem a dolgokat.

Laikus, az MLM üzlethez egyáltalán nem konyító emberként megkérdeztem Stephentől sok olyan dolgot is, ami számára teljesen egyértelmű volt. Ilyenkor mindig beindult a lavina, a párom megállíthatatlanul ontani kezdte magából a jobbnál jobb gondolatokat, példákat, összefüggéseket, én pedig alig győztem mindent legépelni.

Minden egyes alkalommal, amikor együtt dolgozhattam vele, elöntött a büszkeség, mert tudtam, hogy ez a könyv az az MLM üzleti irodalmak piacán egy régóta meglévő űrt tölt majd be és nagyon-nagyon jó lesz.

Engem lenyűgözött az Üzletépítés aranykönyve. Remélem Te is ezt érzed majd, ha végigolvastad…

Adele de Gramont

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.