Részlet az MLM a korlátlan lehetőség c. fejezetből

TEKINTS MÁSKÉNT AZ MLM-RE!

A csatlakozásoddal gyakorlatilag szerződést kötsz az általad választott MLM céggel. Ezt tekinthetjük egyfajta franchise szerződésnek is, amiben vállalod, hogy munkát végzel annak érdekében, hogy a cég termékei a te ismeretségi körödben minél szélesebb ismertségre tegyenek szert.

De akár tekintheted úgy is, mintha egyfajta reklámszerződést kötnél a céggel, vagyis azt vállalod, hogy az ismeretségi körödnek reklámozod, velük megismerteted a rendszer által forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat és az azokhoz kapcsolódó üzleti lehetőséget.

Hol van ebben az üzlet?

Az MLM cégek a hálózatépítést összekötik termékekkel, szolgáltatásokkal és az ezek fogyasztásából létrejövő forgalom egy bizonyos részét jövedelemként visszaosztják a hálózat tagjai részére.

Miért más ez, mint egy hagyományos vállalkozói modell?

Elsősorban azért, mert emberekből álló hálózat építésén alapul, így ezeknek a cégeknek nincs szükségük arra, hogy brutális összegeket költsenek reklámokra. Emiatt az így megspórolt reklámok díja is a hálózat tagjai között visszaosztható jövedelemforrások közé kerül.

Mi garantálja még ezeknek a hálózati rendszereknek a sikerét?

A válasz egyszerű: a felső-közép vagy prémium kategóriás termékek, szolgáltatások forgalmazása.

Ez azért fontos, mert egyrészt a csúcsminőségű termékek garantálják a vásárlói megelégedettséget (saját tapasztalatot), amely miatt folyamatosan növekvő vásárlóerő keletkezik majd.

Másrészt, mivel hálózatépítésről van szó, az emberek a saját tapasztalataik alapján ajánlják az ismerőseiknek, barátaiknak a termékeket fogyasztásra (nem eladásra!). Ez megint egyfajta garanciát jelent az ismerősöknek, mert ha például a barátod azt mondja neked, hogy ő kipróbált egy bizonyos terméket és neki bevált, akkor azt valószínűleg te is ki fogod próbálni. De ez az ajánlási rendszer, a bizalom csakis akkor működik, ha az MLM rendszerben forgalmazott termékek valóban jó minőségűek.

Sokan vannak, akik először azzal utasítják el az üzleti ajánlatot, hogy azt mondják, na jó, köszönöm szépen, eszem ágában sincs ügynökösködni, termékekkel házalni, eladni. Nem véletlen, hiszen nagyon sokan találkoztak már hálózati rendszerekkel és az a téves képzet alakult ki bennük, hogy az MLM-ben termékeket kell eladni.

Ezek a rendszerek azonban elsősorban fogyasztói rendszerek, tehát arra épülnek, hogy a rendszer tagjai használják és fogyasztják a termékeket.

Természetesen a hálózatépítés során nem kerülhető el, hogy olyan ismerőseid legyenek, akik nem akarnak üzletet építeni, ugyanakkor a termékeket szeretik, mert már ismerik azokat valahonnan, csak éppen nem tudják kitől beszerezni. Ezért, ha akarod, ha nem, lesznek vásárlóid is.